Zloženka z jajčevcem, bučkami in parmezanom

Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 40-50 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 12  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 12 g ogljikovih hidratov
  • 10 g sladkorjev
  • 18 g beljakovin
  • 12 g maščob
  • 9 g vlaknin
  • 227 kcal

Potrebujete (4 porcije)

  • 2 velika jajčevca, narezana na ca. 1 cm debele kolute
  • 2 bučki, narezani na ca. 0,5 cm debele trakove
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 fino nasekljana čebula
  • 1 fino nasekljana rdeča paprika
  • 2-3 zdrobljeni stroki česna
  • suh origano
  • 400 g narezanih paradižnikov
  • 50 g parmezana
  • 120 g narezane mozzarelle

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC. V ponvi popražite jajčevce in bučke, da lepo porjavijo.
  2. V ponev vlijte olje in dodajte čebulo ter jo pražite dokler ne postekleni. Dodajte še papriko in na zmernem ognju mešajte še 5 minut. Dodajte česen, origani, paradižnik in vse skupaj dobro premešajte ter pustite rahlo vreti 5 minut.
  3. V pekač vlijte nekaj omake in nato zložite plast jajčevcev in bučk ter posujte s parmezanom. Ponavljajte, dokler vam ne zmanjka sestavin. Na zgornjo plast naložite narezano mozzarello.
  4. Pecite 30-40 minut, da je zlato porjavi.
  5. Postrezite s solato, polento, testeninami ali drugo poljubno prilogo.
Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi