Zloženka z jajčevcem, bučkami in parmezanom
Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 40-50 min
Ogljikovi hidrati (kos): 12 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 12 g ogljikovih hidratov
- 10 g sladkorjev
- 18 g beljakovin
- 12 g maščob
- 9 g vlaknin
- 227 kcal
Potrebujete (4 porcije)
- 2 velika jajčevca, narezana na ca. 1 cm debele kolute
- 2 bučki, narezani na ca. 0,5 cm debele trakove
- 1 žlica olivnega olja
- 1 fino nasekljana čebula
- 1 fino nasekljana rdeča paprika
- 2-3 zdrobljeni stroki česna
- suh origano
- 400 g narezanih paradižnikov
- 50 g parmezana
- 120 g narezane mozzarelle
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC. V ponvi popražite jajčevce in bučke, da lepo porjavijo.
- V ponev vlijte olje in dodajte čebulo ter jo pražite dokler ne postekleni. Dodajte še papriko in na zmernem ognju mešajte še 5 minut. Dodajte česen, origani, paradižnik in vse skupaj dobro premešajte ter pustite rahlo vreti 5 minut.
- V pekač vlijte nekaj omake in nato zložite plast jajčevcev in bučk ter posujte s parmezanom. Ponavljajte, dokler vam ne zmanjka sestavin. Na zgornjo plast naložite narezano mozzarello.
- Pecite 30-40 minut, da je zlato porjavi.
- Postrezite s solato, polento, testeninami ali drugo poljubno prilogo.