Žrebičkov ragu

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  9 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 9 g ogljikovih hidratov
  • 20 g beljakovin
  • 2 g vlaknin
  • 8 g maščob
  • 500 mg kalija
  • 4 mg železa
  • 31 mg magnezija
  • 187 kcal / 781 kJ

Potrebujete

  • 20 dag čebule
  • 30-35 dag žrebička
  • 10 dag korenja
  • 5 dag zelene (gomoljna)
  • sol, poper
  • timijan, rožmarin
  • peteršilj
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica moke

Priprava

  1. Čebulo olupimo, sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo na kocke ali kolobarje narezan korenček ter na majhne kocke narezano meso ter zeleno. Vse skupaj prepražimo, rahlo solimo, dodamo začimbe in zalijemo z vodo.
  2. Ko zavre, dušimo približno 30 minut. Po potrebi zgostimo s podmetom ter pokuhamo. Tik pred serviranje po raguju potresemo svež peteršilj.

Save

Save

Save

Save

Objavljeno v: Kosila
Viri:
  • Jože Lavrinec: Zdrave in preproste jedi za praznične dni. Tržič, 2007
  • Slika: Ragu