Palačinke s pistacijami in javorovim sirupom

Čas priprave: 25 min (brez mešanja in peke)

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  15 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 6 g beljakovin
  • 9 g maščob
  • 175 kcal / 735 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 2 jajci
  • 125 g moke
  • 250 ml nemastnega mleka
  • 1 žlico sladkorja oz. sladila
  • 1/2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 75 g sesekljanih pistacij
  • 1 ščepec soli
  • 2-3 jušni žlici masla
  • javorov sirup za premaz

Priprava

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Zmešamo v gladko testo iz rumenjakov, pustega mleka in vaniljevega sladkorja ter sesekljanih pistacij. Posodo pokrijemo in pustimo počivati 20 minut.

Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg in ga primešamo masi za palačinke. na maslu v ponvi spečemo 8 tankih manjših palačink. Pečene premažemo z javorovim sirupom in okrasimo s sesekljanimi pisatcijami.

Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri:
  • Zdrava kuhinja, Učila 2013