Browniji
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 15 min
Ogljikovi hidrati (kos): 14 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (kos – 60 g):
- 14 g ogljikovih hidratov
- 9 g sladkorjev
- 5 g beljakovin
- 10 g maščob
- 2 g vlaknin
- 164 kcal
Potrebujete (12 kos)
- 100 g nalomljene temne čokolade
- 25 g margarine z manj maščobe
- 250 g kuhane pese
- 1 žlica instant kave v žlici vode*
- 2 jajci
- 2 žlici javorovega sirupa
- 100 g mletih mandljev
- 50 g navadne moke
- 50 g kakava v prahu
- pecilni prašek
Priprava
- Pečico segrejte na 180 ºC. Namastite pekač velikosti 20 cm × 20 cm. Namesto tega lahko v pekač položite papir za peko.
- Nad paro stopite čokolado in maslo ter nenehno mešajte, dokler se ne stopi do gladke teksture. umaknite z ognja in pustite, da se rahlo shladi.
- Dobro odcejeno peso v mešalniku do gladke mase zmešajte s kavo, jajci in javorovim sirupom.
- Masi dodajte mandlje, moko, kakav v prahu, pecilni prašek in vse nežno, a dobro premešajte.
- Maso vlijte v pekač ter pecite 15-20 minut, dokler se ne naredi skorjica, sredica naj bo mehka, a ne tekoča.
- Pustite, da se hladi dobrih 15 min, narežite in postrezite.
* Javorov sirup lahko nadomestite z drugim sladilom. Pazite vrednost ogljikovih hidratov.
V brownije lahko dodate 2 žlici rozin, nasekljane lešnike …
Brownije lahko zamrznete.