Bulgur v solati

Bulgur je obdelana pšenica in koristno škrobnato živilo, ki je dober vir netopnih vlaknin.

Čas priprave: 5 min, 20-25 min namakanja
Količina: 6 oseb

Ogljikovi hidrati (na osebo): 60 g 


Na odraslo osebo:

  • 60 g ogljikovih hidratov
  • 8 g beljakovin
  • 2 g vlaknin
  • 13 g maščob (od tega 2 g nasičenih)
  • 109 mg natrija
  • 382 kcal/1597 kJ

Potrebujete

  • 250 g bulgurja
  • 300 ml kropa
  • 150 g na četrtine razrezanih češnjevih paradižnikov
  • 1/4 drobno narezane kumare
  • 6 drobno narezanih mladih čebul
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 4 žlice sesekljane sveže mete
  • naribana lupina in sok 1 limone
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Bulgur stresemo v skledo in prelijemo s kropom. Počakamo 20-25 min, da se zrnca zmehčajo. Nato bulgur zvrnemo v cedilo, odcedimo morebitno preostalo vodo in bulgur preložimo v skledo.
  2. Vse pripravljene sestavine zmešamo in zamešamo v bulgur. Temeljito premešamo, poskusimo, po okusu solimo in popramo ter postrežemo. 
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Solate
Viri: