Bulgur v solati
Bulgur je obdelana pšenica in koristno škrobnato živilo, ki je dober vir netopnih vlaknin.
Čas priprave: 5 min, 20-25 min namakanja
Količina: 6 oseb
Ogljikovi hidrati (na osebo): 60 g |
Na odraslo osebo:
- 60 g ogljikovih hidratov
- 8 g beljakovin
- 2 g vlaknin
- 13 g maščob (od tega 2 g nasičenih)
- 109 mg natrija
- 382 kcal/1597 kJ
Potrebujete
- 250 g bulgurja
- 300 ml kropa
- 150 g na četrtine razrezanih češnjevih paradižnikov
- 1/4 drobno narezane kumare
- 6 drobno narezanih mladih čebul
- 4 žlice sesekljanega peteršilja
- 4 žlice sesekljane sveže mete
- naribana lupina in sok 1 limone
- 1 žlica olivnega olja
- sol
- poper
Priprava
- Bulgur stresemo v skledo in prelijemo s kropom. Počakamo 20-25 min, da se zrnca zmehčajo. Nato bulgur zvrnemo v cedilo, odcedimo morebitno preostalo vodo in bulgur preložimo v skledo.
- Vse pripravljene sestavine zmešamo in zamešamo v bulgur. Temeljito premešamo, poskusimo, po okusu solimo in popramo ter postrežemo.