Enolončnica z masleno bučo in fižolom
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30-35 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 34 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 34 g ogljikovih hidratov
- 12 g beljakovin
- 1,6 g maščob
- 11 g vlaknin
- 15 g sladkorjev
- 217 kcal
Potrebujete (6 oseb)
- 1 žlica olja
- 2 nasekljani rdeči čebuli
- 1 srednje velika maslena buča, očiščena in na narezana na kocke
- 1 nasekljana zelena paprika
- 500 ml vode z zelenjavno kocko
- 2 × 400 g (konzerviranega) paradižnika
- 50 g rdeče leče
- origano
- čili
- 4 stroki strtega česna
- 2 × 400 g (konzerviranega) fižola
- črni poper
- peteršilj
Priprava
- Segrejte olje, dodajte čebulo, bučo in zeleno papriko. Dobro premešajte in pražite 5 minut, da čebulo zlato porumeni.
- Dodajte vodo z zelenjavno kocko, paradižnik, lečo, origano, čili in česen ter pustite, da zavre. Zmanjšajte ogenj, da počasi vre.
- Po 10 minutah dodajte fižol ter kuhajte še 10 minut.
- Ko je buča kuhana, popoprajte in servirajte. Okrasite s sesekljanim peteršiljem.