File osliča po celinsko

Količina: 4 porcije
Ogljikovi hidrati: 14 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 14 g ogljikovih hidratov
- 25 g beljakovin
- 2 g vlaknin
- 5 g maščob
- 939 mg kalija
- 345 mg fosforja
- 63 mg magnezija
- 207 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 2 debeli čebuli
- 1 žlico olivnega olja
- 4 večje ribje fileje (skupaj 500 g)
- 1/2 žličke mletega popra
- 1 veliko svežo papriko
- 250 g šampinjonov (ali mešanih gozdnih gob)
- 1/2 dcl kakovostnega belega vina
- sol
- 1 žlico limoninega soka
Priprava
1. postopek
- Čebulo očistimo in nasekljamo ter natresemo na dno primerno velikega pekača. Pokapljamo z olivnim oljem
- Ribje fileje začinimo s poprom na obeh straneh ter jih položimo na čebulo.
- Očiščeno papriko narežemo na koščke ter potresemo čez robe. nalistamo še gobe ter jih potrosimo preko.
- V kozarcu zmešamo vino in limonin sok, dodamo sol in vse skupaj prelijemo po zelenjavi.
- Vložimo v pečico in pečemo pri 180 °C približno 25-30 minut.
2. postopek
- Čebulo očistimo in nasekljamo, svežo papriko in nalistamo sveže gobice. nežno solimo.
- V ponvi segrejemo polovico (približno čajno žličko) olja, vanj natresemo zelenjavo in dobro prepražimo. Prilijemo vino in podušimo, dokler ne izpari.
- Prepraženo zelenjavo pretresemo na krožnik.
- V ponev dodamo preostanek olja. Z mletim poprom natremo ribje fileje, jih pokapamo z limoninim sokom in spečemo na olju.