Golaževa juha s svežo papriko
Količina: 4 porcije
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 15 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 15 g ogljikovih hidratov
- 12 g beljakovin
- 1 g vlaknin
- 9 g maščob
- 500 mg kalija
- 138 mg fosforja
- 34 mg magnezija
- 31 mg kalcija
- 190 kcal / 790 kJ
Potrebujete:
- 200 g govejega mesa, narezanega na kocke
- 2 rdeči papriki, očiščeni in narezani na kocke ali trakove
- 1 rumeno papriko, očiščeno in narezano na kocke ali trakove
- 1 večji krompir, olupljen in narezan na manjše kose
- 1 sesekljano čebulo
- 1 žlico olja
- 1 žličko začimbne paprike
- ščepec soli
- poper
- lovorjev list
- rožmarin
- kumino
Priprava
- V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in prepražimo. Dodamo meso, začinimo s soljo, lovorovim listom, ščepcem rožmarina in kumine ter malce popra, dodamo še mleto papriko, premešamo in zalijemo z nekaj mlačne vode. Pokrito dušimo do mehkega.
- K že mehkemu mesu dodamo krompir ter rdečo in rumeno papriko. Če je jed pregosta, ji dodajte še malo vode.