Golaževa juha s svežo papriko
Ogljikovi hidrati: 15 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 15 g ogljikovih hidratov
- 12 g beljakovin
- 1 g vlaknin
- 9 g maščob (od tega nasičene 2 g)
- 500 mg kalija
- 31 mg železa
- 190 kcal / 790 kJ
Potrebujete
- 200 g govejega mesa, narezanega na kocke
- 2 rdeči papriki, narezani na kocke
- 1 rumeno papriko, narezano na kocke
- 1 večji krompir, olupljen in narezan na kocke
- 1 sesekljano čebulo
- 1 žlico olja
- 1 žlico začimbne paprike
- 1 žlico moke
- sol
- poper
- lovorov list
- rožmarin
- kumina
Priprava
- V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in prepražimo.
- Ko čebula zlato porumeni, dodamo na majhne kocke narezano meso, začinimo s ščepcem soli, lovorovim listom, ščepcem rožmarina, kumine, popra in mlete paprike, premešamo in zalijemo z nekaj žlicami mlačne vode. Pokrito dušimo do mehkega.
- Olupljen in na kocke narezan krompir in vso papriko dodamo k že mehkemu mesu. Dodamo še žlico moke, premešamo in zalijemo z litrom vode. Kuhamo še 10 minut.