Goveji polpeti
Mleto meso ima posebej pikanten okus, če v maso vgnetemo 60 g naribane gavde.
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Količina: 2 osebi
Ogljikovi hidrati (na osebo): 1 g |
Na odraslo osebo:
- 1 g ogljikovih hidratov
- 27 g beljakovin
- 20 g maščob
- 300 kcal
Potrebujete
- 1 majhna čebula
- 200 g fino mletega mesa
- 1 jajce
- 1 žlička sveže sesekljanega peteršilja
- 2 žlici puste skute (40 g)
- 10 g rastlinskega olja
- mleta paprika
- poper
- sol
Priprava
- Čebulo olupimo in sesekljamo.
- Meso zamesimo s čebulo, peteršiljem, skuto, jajcem, soljo, poprom in mleto papriko.
- Iz mase oblikujemo 2 zrezka.
- V ponvi segrejemo olje, zrezka pečemo na vsaki strani toliko časa, dokler nista zlato-rjava.
- Serviramo s slanim krompirjem, krompirjevo solato s kumarami in paradižnikom (z ustrezno količino OH) in zelenjavo ali solato.