Goveji polpeti

Mleto meso ima posebej pikanten okus, če v maso vgnetemo 60 g naribane gavde.

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Količina: 2 osebi

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 1 g


Na odraslo osebo:

  • 1 g ogljikovih hidratov
  • 27 g beljakovin
  • 20 g maščob
  • 300 kcal

Potrebujete

  • 1 majhna čebula
  • 200 g fino mletega mesa
  • 1 jajce
  • 1 žlička sveže sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici puste skute (40 g)
  • 10 g rastlinskega olja
  • mleta paprika
  • poper
  • sol

Priprava

  1. Čebulo olupimo in sesekljamo.
  2. Meso zamesimo s čebulo, peteršiljem, skuto, jajcem, soljo, poprom in mleto papriko.
  3. Iz mase oblikujemo 2 zrezka.
  4. V ponvi segrejemo olje, zrezka pečemo na vsaki strani toliko časa, dokler nista zlato-rjava.
  5. Serviramo s slanim krompirjem, krompirjevo solato s kumarami in paradižnikom (z ustrezno količino OH) in zelenjavo ali solato.
Objavljeno v: Kosila
Viri: