Grahove polpetke s pekočo omako
Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 40 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 48 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 350 g):
- 48 g ogljikovih hidratov
- 10 g sladkorjev
- 8 g vlaknin
- 15 g beljakovin
- 5 g maščob
- 318 kcal
Potrebujete (4 porcije):
Za polpetke:
- 225 g kuhanega graha
- 1 srednje velika, grobo nasekljana čebula
- 1 strok česna
- 2 žlici navadne moke
- olje
- poper
Za omako:
- 1 manjša očiščena in nasekljana papaja
- 1-2 večja fino nasekljana feferona
- 1 manjša fino nasekljana čebula
- 1 zdrobljen strok česna
- 1 žlica gorčice
- 150 ml kisa
Priprava
- Grah, česen, čebulo in moko dajte v mešalnik in mešajte do gladke mase, ki jo dobro začinite.
- Iz mase naredite polpetke in jih premažite z oljem na obeh straneh.
- Polpetke položite na vročo ponev (ki se ne sprijema) in jih na obeh straneh pecite, da zlato porumenijo.
- V kozico stresite sestavine za omako in prelijte z vodo ter pustite vreti na zmernem ognju 20 minut. Sestavine nato pretresite v mešalnik in mešajte do gladke mase. Bodite previdni, če bo vode v kozici preveč, bo omaka redka.