Italijanska jed z bučkami in postrvjo

 

Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 40.58 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 626 g):

  • 40.58 g ogljikovih hidratov
  • 11.41 g vlaknin
  • 46.8 g beljakovin
  • 20.57 g maščob
  • 526 kcal / 0.837 kJ

Potrebujete (2 porcije)

  • 2 bučki
  • 20 g rozin
  • 2 fileja dimljene postrvi s kožo (dva fileja po 130 g ) 
  • 1/2 žličke rdečih čilijevih kosmičev
  • 10 g sesekljanega peteršilja
  • 1 konzerva paradižnikove mezge
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 1 šalotka (sesekljana)
  • 240 g čičerike
  • 75 g češnjevih paradižnikov
  • 80 g mandljevega jogurta
  • 2 žlici sončničnega olja

Priprava

  1. Bučki olupite na dolge, tanke trakove (debeline špagetov). Čičeriko odcedite in splaknite z vodo.
  2. Na srednje močnem ognju segrejte 2 žlički olja na veliki ponvi. Dodajte sesekljan česen in šalotko ter rozine. Pražite 3 minute, nato dodajte cele paradižnike in kuhajte 2 minuti dokler paradižniki ne postanejo mehki. Dodajte čičeriko, paradižnikovo mezgo, čilijeve kosmiče (po okusu) in polovico peteršilja. Kuhajte 3 minute, nato dodajte 200 ml vode in pustite vreti 3 minute, da voda rahlo izpari.
  3. V ponev dodajte bučke in jih kuhajte 1 minuto, da se rahlo zmehčajo. Vmešajte jogurt in začinite po okusu. Postrvi odstranite kožo in ribo narežite na majhne koščke ter jo dodajte v ponev. Pustite 1 minuto, da se postrv segreje.
  4. Bučke s postrvjo okrasite s preostalim peteršiljem in jed postrezite.
     
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje
Viri: