Italijanska jed z bučkami in postrvjo

Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 40.58 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 626 g):
- 40.58 g ogljikovih hidratov
- 11.41 g vlaknin
- 46.8 g beljakovin
- 20.57 g maščob
- 526 kcal / 0.837 kJ
Potrebujete (2 porcije)
- 2 bučki
- 20 g rozin
- 2 fileja dimljene postrvi s kožo (dva fileja po 130 g )
- 1/2 žličke rdečih čilijevih kosmičev
- 10 g sesekljanega peteršilja
- 1 konzerva paradižnikove mezge
- 1 strok sesekljanega česna
- 1 šalotka (sesekljana)
- 240 g čičerike
- 75 g češnjevih paradižnikov
- 80 g mandljevega jogurta
- 2 žlici sončničnega olja
Priprava
- Bučki olupite na dolge, tanke trakove (debeline špagetov). Čičeriko odcedite in splaknite z vodo.
- Na srednje močnem ognju segrejte 2 žlički olja na veliki ponvi. Dodajte sesekljan česen in šalotko ter rozine. Pražite 3 minute, nato dodajte cele paradižnike in kuhajte 2 minuti dokler paradižniki ne postanejo mehki. Dodajte čičeriko, paradižnikovo mezgo, čilijeve kosmiče (po okusu) in polovico peteršilja. Kuhajte 3 minute, nato dodajte 200 ml vode in pustite vreti 3 minute, da voda rahlo izpari.
- V ponev dodajte bučke in jih kuhajte 1 minuto, da se rahlo zmehčajo. Vmešajte jogurt in začinite po okusu. Postrvi odstranite kožo in ribo narežite na majhne koščke ter jo dodajte v ponev. Pustite 1 minuto, da se postrv segreje.
-
Bučke s postrvjo okrasite s preostalim peteršiljem in jed postrezite.