Jabolčni zavitek
Čas priprave: 1-1,5 h
Čas pečenja: 30 min
Količina: 12 kos
Ogljikovi hidrati (12 kos): 142 g |
Na odraslo osebo (12 kos):
- 142 g ogljikovih hidratov
- 47 g beljakovin
- 34 g maščob
- 1060 kcal
Potrebujete
- papir za peko
- Za testo:
– 150 g moke
– 20 g rastlinskega olja (2 žlici)
– 0,6 dl mlačne vode
– ščepec soli
– 1/2 neškropljene limone
– naribana limonina lupina - Za nadev:
– 200 g jabolk
– 200 g puste skute
– 1/2 – 1 žlička tekočega sladila
– 20 g sesekljanih mandljev
– sveže stisnjen limonin sok
– mleti cimet
– malo mleka za premaz
Priprava
- Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 200 ºC.
- Moko dobro pregnetemo z oljem, vodo, soljo in limonino lupino.
- Testo mešamo dokler se ne sveti in ga nato na sobni temperaturi pustimo počivati 30 minut.
- Medtem operemo jabolka, jih olupimo, zrežemo na četrtine in očistimo pečk. Četrtine nato zrežemo na tanke rezine in jih pokapamo z limoninim sokom.
- Skuto zmešamo z limoninim sokom, malo mletega cimeta in sladilom. Vanjo vmešamo rezine jabolk in mandlje.
- Testo razvaljamo na pomokanem prtu in ga na vse strani tanko razvlečemo.
- Nadev enakomerno porazdelimo po testu.
- Zavitek s privzdigovanjem prta zvijemo po dolžini in konce stisnemo skupaj.
- Z gladko stranjo na vrhu zavitek položimo na pekač in premažemo z mlekom.
- Jabolčni zavitek pečemo 30 minut.