Jabolčni zavitek

Čas priprave: 1-1,5 h
Čas pečenja: 30 min
Količina: 
12 kos

 Ogljikovi hidrati (12 kos): 142 g


Na odraslo osebo (12 kos):

  • 142 g ogljikovih hidratov
  • 47 g beljakovin
  • 34 g maščob
  • 1060 kcal

Potrebujete

  • papir za peko
  • Za testo:
    – 150 g moke
    – 20 g rastlinskega olja (2 žlici)
    – 0,6 dl mlačne vode
    – ščepec soli
    – 1/2 neškropljene limone
    – naribana limonina lupina
  • Za nadev:
    – 200 g jabolk
    – 200 g puste skute
    – 1/2 – 1 žlička tekočega sladila
    – 20 g sesekljanih mandljev
    – sveže stisnjen limonin sok
    – mleti cimet
    – malo mleka za premaz

Priprava

  1. Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 200 ºC.
  2. Moko dobro pregnetemo z oljem, vodo, soljo in limonino lupino.
  3. Testo mešamo dokler se ne sveti in ga nato na sobni temperaturi pustimo počivati 30 minut.
  4. Medtem operemo jabolka, jih olupimo, zrežemo na četrtine in očistimo pečk. Četrtine nato zrežemo na tanke rezine in jih pokapamo z limoninim sokom.
  5. Skuto zmešamo z limoninim sokom, malo mletega cimeta in sladilom. Vanjo vmešamo rezine jabolk in mandlje.
  6. Testo razvaljamo na pomokanem prtu in ga na vse strani tanko razvlečemo.
  7. Nadev enakomerno porazdelimo po testu.
  8. Zavitek s privzdigovanjem prta zvijemo po dolžini in konce stisnemo skupaj.
  9. Z gladko stranjo na vrhu zavitek položimo na pekač in premažemo z mlekom.
  10. Jabolčni zavitek pečemo 30 minut.

 

 

Objavljeno v: Sladice
Viri: