Jajca v smetanovo hrenovi omaki
Čas priprave: 10 min
Ogljikovi hidrati (na osebo): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 3 g ogljikovih hidratov
- 9 g beljakovin
- 9 g maščob
- 11 mg magnezija
- 63 mg kalcija
- 138 mg kalija
- 128 mg fosforja
- 126 kcal / 527 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici jogurta
- 1 žlica hrena
- limonin sok
- sol
- poper
Priprava
- Trdo kuhana jajca olupimo in po dolžini narežemo na polovice.
- Kislo smetano, jogurt, hren in začimbe zmešamo, da dobimo gladko maso – omako. Vanjo položimo jajčne polovice.
Namesto hrena lahko uporabite gorčico, na omako pa lahko dodatno potresete drobnjak ali peteršilj.