Jajca v smetanovo hrenovi omaki

Čas priprave: 10 min

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  3 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 9 g beljakovin
  • 9 g maščob
  • 11 mg magnezija
  • 63 mg kalcija
  • 138 mg kalija
  • 128 mg fosforja
  • 126 kcal / 527 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 4 jajca
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici jogurta
  • 1 žlica hrena
  • limonin sok
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Trdo kuhana jajca olupimo in po dolžini narežemo na polovice.
  2. Kislo smetano, jogurt, hren in začimbe zmešamo, da dobimo gladko maso – omako. Vanjo položimo jajčne polovice.

Namesto hrena lahko uporabite gorčico, na omako pa lahko dodatno potresete drobnjak ali peteršilj.

Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Brezmesne jedi
Viri: