Jajčevci s parmezanom

 

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 45 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 19.2 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 650 g):

  • 19.2 g ogljikovih hidratov
  • 8.6 g vlaknin
  • 15.1 g beljakovin
  • 10.4 g maščob
  • 247 kcal / 1.033 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 velika čebula, sesekljana na majhne koščke
  • 3 stroke sesekljanega česna
  • 800 g paradižnika v koščkih iz konzerve
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička mešanice začimb
  • 1 žlička sladke paprike
  • 2 srednje velika jajčevca
  • 125 g manj mastne mozzarelle
  • pest svežih listov bazilike
  • 25 g naribanega parmezana
  • 25 g mandljeve moke

Priprava

  1. V veliki kozici segrejte 1 žličko olja, dodajte čebulo in jo na majhnem ognju 4 do 5 minut pražite. Dodajte česen in med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti. Dodajte narezan paradižnik, paradižnikovo mezgo in origano. Zavrite, pokrijte s pokrovko in pustite vreti 25 minut.
  2. Medtem segrejte pečico na 200°C  / ventilatorsko pečico na 180°C . Pekač pokrijte s folijo. Jajčevce po dolgem na tanko narežite in jih v eni plasti razporedite po pekaču. Pokapljajte s preostalim oljčnim oljem in potresite s suhimi zelišči in papriko. V segreti pečici pecite 25 minut.
  3. Dno 2-litrskega pekača namažite s paradižnikovo omako in dodajte plast pečenih jajčevcev. Dodajte polovico mozzarelle in nekaj listov sveže bazilike. Postopek ponovite. Na koncu jed prelijte s preostalo omako.
  4. Zmešajte parmezan in mandljevo moko ter potresite po vrhu jedi. Pecite 20 minut do zlato rjave barve. Potresite z lističi sveže bazilike in po želji postrezite z mešano zeleno solato.
 
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi
Viri: