Jajčevci s parmezanom
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 45 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 19.2 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 650 g):
- 19.2 g ogljikovih hidratov
- 8.6 g vlaknin
- 15.1 g beljakovin
- 10.4 g maščob
- 247 kcal / 1.033 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 2 žlici olivnega olja
- 1 velika čebula, sesekljana na majhne koščke
- 3 stroke sesekljanega česna
- 800 g paradižnika v koščkih iz konzerve
- 4 žlice paradižnikove mezge
- 1 žlička origana
- 1 žlička mešanice začimb
- 1 žlička sladke paprike
- 2 srednje velika jajčevca
- 125 g manj mastne mozzarelle
- pest svežih listov bazilike
- 25 g naribanega parmezana
- 25 g mandljeve moke
Priprava
- V veliki kozici segrejte 1 žličko olja, dodajte čebulo in jo na majhnem ognju 4 do 5 minut pražite. Dodajte česen in med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti. Dodajte narezan paradižnik, paradižnikovo mezgo in origano. Zavrite, pokrijte s pokrovko in pustite vreti 25 minut.
- Medtem segrejte pečico na 200°C / ventilatorsko pečico na 180°C . Pekač pokrijte s folijo. Jajčevce po dolgem na tanko narežite in jih v eni plasti razporedite po pekaču. Pokapljajte s preostalim oljčnim oljem in potresite s suhimi zelišči in papriko. V segreti pečici pecite 25 minut.
- Dno 2-litrskega pekača namažite s paradižnikovo omako in dodajte plast pečenih jajčevcev. Dodajte polovico mozzarelle in nekaj listov sveže bazilike. Postopek ponovite. Na koncu jed prelijte s preostalo omako.
- Zmešajte parmezan in mandljevo moko ter potresite po vrhu jedi. Pecite 20 minut do zlato rjave barve. Potresite z lističi sveže bazilike in po želji postrezite z mešano zeleno solato.