Ješprenjeva rižota z gobami
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 40 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 56 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 56 g ogljikovih hidratov
- 9 g beljakovin
- 4 g maščob
- 4 g vlaknin
- 4 g sladkorjev
- 305 kcal
Potrebujete (4 osebe)
- 2 žlici olivnega olja
- 400 g mešanih narezanih gob
- 140 g nasekljane čebule
- 160 g nasekljane rdeče paprike
- 250 g ješprenja
- 2 strta stroka česna
- origano
- beli poper
- črni poper
- 700 ml vrele vode z 1 zelenjavno kocko
- bazilika
Priprava
- Segrejte olje v ponvi, dodajte nasekljano čebulo in pražite 1 minuto.
- Dodajte papriko in česen, kuhajte 2 minuti ter dodajte še gobe in pustite na zmernem ognju še 2-3 minute.
- Primešajte ješprenj, origano, 2 ščepca belega popra, in vodo z zelenjavno kocko. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte približno 25 minut. Ne pozabite vsake toliko premešati.
- Odstranite pokrov in kuhajte še 10 minut, da tekočina povre.
- Ješprenj mora biti kuhan, a ne preveč – naj bo “al dente”.
- Jed pretresite z baziliko in črnim poprom.