Juha iz mlade špinače, čičerike in sladkega krompirja

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 30 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 26.5 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 211 g):
- 26.6 g ogljikovih hidratov
- 7.7 g vlaknin
- 7 g beljakovin
- 5.6 g maščob
- 200 kcal / 0.837 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 1 sesekljana srednje velika rdeča paprika
- 2 velika korenja, olupljena in narezana na koščke
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1/2 čajne žličke mletega pimenta
- 1/2 ali 1 sesekljan scotch bonnet čili
- 1 srednje velik sladki krompir, olupljen in narezan na koščke
- 1 žlica svežega sesekljanega timijana (lahko uporabite tudi začimbo timijan)
- 1 liter zelenjavne juhe (narejene iz zelenjavne jušne kocke)
- 400 g narezanih paradižnikov
- 400 g čičerike iz pločevinke, oprane in odcejene
- 125 gramov listov mlade špinače
Priprava
- V večji kozici segrejte olje in na zmernem ognju med občasnim mešanjem 4 do 5 minut pražite čebulo, rdečo papriko in korenje dokler se sestavine ne zmehčajo. Dodajte česen, piment, čili ter med stalnim mešanjem pražite še 1 do 2 minuti.
- Dodajte sladek krompir, timijan, zelenjavno osnovo in narezan paradižnik. Zavrite, pokrijte s pokrovko in na šibkem ognju dušite 15 minut, da se sladek krompir zmehča.
- Vmešajte čičeriko in liste mlade špinače ter kuhajte 1 do 2 minuti dokler špinača ne oveni in se čičerika segreje. Po okusu začinite s sveže mletim poprom in juho postrezite.
Nasvet
- Scotch bonnet čiliji so na voljo v večjih supermarketih in so polnega okusa. Če imate radi pekočo hrano, uporabite celega – če ne, uporabite polovico. Po pripravi si umijte roke. Če scotch bonnet čilija nimate, lahko namesto le-tega uporabite rdeč jalapeno čili.