Kislo zelje s papriko in paradižnikom

Sveža poletno-zimska ali zimsko-poletna solata.

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 11 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 121g ogljikovih hidratov
  • 2 g beljakovin
  • 4 g vlaknin
  • 2 g maščob
  • 335 mg kalija
  • 2 mg železa
  • 26 mg magnezija
  • 62 mg kalcija
  • 66 kcal / 277 kJ

Potrebujete (za 2 osebi)

  • 250 g kislega zelja
  • 1 čajno žličko tekočega sladila (ali 2 čajni žlički sladkorja)
  • po 1/4 zelene in rdeče paprike
  • 1 paradižnik
  • 1 majhno čebulo
  • 1 čajno žličko kisa (po potrebi)
  • poper
  • hren
  • mleta paprika
  • 1 žlička kisle smetane

Priprava

  1. Kislo zelje samo v skledo in pomešamo s sladilom.
  2. Paprike narežemo na rezance, paradižnik narežemo na rezine.
  3. Nasekljamo olupljeno čebulo.
  4. Pripravljene sestavine dobro premešamo. V lončku zamešamo kis, poper, hren, kislo smetano in preiljemo preko zelenjave.
  5. Solata naj počiva približno 15 minut v pokriti posodi. Potresemo z malo mlete paprike in serviramo.

Save

Save

Save

Objavljeno v: Brezmesne jedi , Solate
Viri: