Kislo zelje z gobicami

Čas priprave: 35 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 3 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 10 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 4 g vlaknin
  • 8 g maščob
  • 448 mg kalija
  • 2 mg železa
  • 115 kcal / 480 kJ

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 500 g kislega zelja
  • 25 dag svežih ali zamrznjenih gobic
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 lovorova lista
  • 1 žličko poprovih zrn
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Gobice očistimo in narežemo.
  2. Drobno sesekljano čebulo zarumenimo na olivnem olju, na hitro prepražimo še gobice ter dodamo kislo zelje, poper in lovorova lista.
  3. Zalijemo s toplo vodo, da bo zelje namočeno, a ne sme plavati. Pokrito kuhamo, da se zelje zmehča.

Save

Save

Save

Save

Save

Objavljeno v: Kosila , Večerje , Brezmesne jedi
Viri: