Kislo zelje z gobicami
Čas priprave: 35 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 10 g ogljikovih hidratov
- 3 g beljakovin
- 4 g vlaknin
- 8 g maščob
- 448 mg kalija
- 2 mg železa
- 115 kcal / 480 kJ
Potrebujete (za 4 osebe)
- 500 g kislega zelja
- 25 dag svežih ali zamrznjenih gobic
- 1 čebulo
- 2 žlici olivnega olja
- 2 lovorova lista
- 1 žličko poprovih zrn
- sol
- poper
Priprava
- Gobice očistimo in narežemo.
- Drobno sesekljano čebulo zarumenimo na olivnem olju, na hitro prepražimo še gobice ter dodamo kislo zelje, poper in lovorova lista.
- Zalijemo s toplo vodo, da bo zelje namočeno, a ne sme plavati. Pokrito kuhamo, da se zelje zmehča.