Kremna juha iz rdeče leče
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 37 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 37 g ogljikovih hidratov
- 7 g vlaknin
- 14 g beljakovin
- 4 g maščob
- 253 kcal / 1059 kJ
Potrebujete (2 porciji)
- 100 g rdeče leče
- 1 majhna sesekljana čebula
- 1 nasekljan korenček
- 1 zdrobljen strok česna
- 600 ml zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici lahke kisle smetane
- 1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
- sveže mlet črni poper
- kruh (za serviranje)
Priprava
- Lečo, čebulo, korenček, česen in zelenjavno osnovo dajte v ponev, zavrite, in dušite 20-25 minut, dokler se leča ne zmehča.
- Kuhane sestavine dajte v mešalnik skupaj s kislo smetano in peteršiljem ter mešajte do gladke mase.
- Začinite po okusu in postrezite s kosom kruha.
Nasvet
- Za vegansko različico preprosto izpustite kislo smetano ali dodajte 4 žlice sojinega mleka.
- Juha je zelo okusna tudi, če ji ob serviranju dodate malo pekočega curryja ali ščepec čilijevih kosmičev.