Krompirjeva juha

Čas priprave: 15-20 min
Čas kuhanja: 35 min
Količina: 2 osebi
Ogljikovi hidrati (na osebo): 49 g |
Na odraslo osebo:
- 49 g ogljikovih hidratov
- 12 g beljakovin
- 14 g maščob
- 380 kcal
Potrebujete
- 480 g olupljenega krompirja
- 100 g korenja
- 300 g pora
- 30 g manj mastne slanine
- 1 velika čebula
- 1/2 l nemastne mesne ali kostne juhe
- 15 g kisle smetane (20 % maščob)
- 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja
- poper
- sol
Priprava
- Krompir narežemo na kocke, speremo, damo v lonec zalijemo s toliko vode, da je krompir pokrit, dodamo sol in kuhamo 20 minut.
- Korenček ostrgamo, operemo in narežemo na majhne koščke.
- Očistimo por in narežemo na kolobarje.
- Por in korenček kuhamo v pokriti posodi z malo vode 15 minut; vodi dodamo malo soli.
- Slanino zrežemo na kocke, čebulo na kolobarje.
- Krompir pretlačimo s pol vode, v kateri se je kuhal ter dodamo korenček in por.
- Mesno ali kostno juho segrejemo in jo dodajamo med mešanjem.
- Slanino popražimo v ponvi, dodamo kolobarje čebule in jih zlato popečemo.
- V juho zamešamo kislo smetano.
- Slanino, čebulo in peteršilj potresemo preko juhe in serviramo.