Kruhova juha s paradižnikom, sirom in gobicami

Ogljikovi hidrati (porcija): 26 g


Na odraslo osebo (porcija):

  • 26 g ogljikovih hidratov
  • 11 g beljakovin
  • 3 g vlaknin
  • 16 g maščob
  • 192 mg fosforja
  • 358 mg kalija
  • 294 kcal

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 150 g starega belega ali črnega kruha
  • 200 g paradižnika
  • 1 rdečo čebulo
  • 100 g šampinjonov ali drugih gobic
  • 1 l vode ali jušne osnove
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g ovčjega sira
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • timijan

Priprava

  1. Čebulo očistimo in nasekljamo. Česen zdrobimo.
  2. Kruh narežemo na kocke.
  3. V loncu segrejemo žlico olja, na katerem prepražimo čebulo, strt česen in timijan.
  4. Dodamo na kocke narezan kruh in ga med mešanjem na hitro opečemo.
  5. Popečenemu kruhu dodamo gobe in ko rahlo uplahnijo, dodamo še na drobne koščke narezan paradižnik. Malo prepražite in zalijte z vročo vodo oz. vročo jušno osnovo.
  6. Če ste zalili z vodo, dosolite in začinite s soljo, poprom, muškatnim oreščkom, ščepcem rožmarina, lovorovim listom.
  7. Zavremo in na nizkem ognju kuhamo še 5 minut.
  8. Juho odstavimo, vanjo nadrobimo ovčji sir ter po potrebi in okusu dosolimo, popramo in nežno nakapamo z olivnim oljem ter postrežemo.

Okrasite lahko s sveže nasekljano baziliko ali peteršiljem.

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi , Juhe
Viri: