Ledena kava

Čas priprave: 10 min + 12 ur hlajenja

 Ogljikovi hidrati (porcija): 2  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 2 g ogljikovih hidratov
  • 0 g vlaknin
  • 2 g beljakovin
  • 0.1 g maščob
  • 19 kcal / 79 kJ

Potrebujete (8 porcij)

  • 3-4 zvrhane žlice sveže mlete kave
  • 750 ml hladne vode
  • sladilo (po želji)
  • ledene kocke
  • 400 ml posnetega mleka (po želji)
  • ščepec kakava v prahu (po želji)

Priprava

  1. Vodo in kavo dajte v posodo in dobro premešajte. Pokrijte posodo in hladite vsaj 12 ur oziroma pustite čez noč.
  2. Dobro premešajte ter pustite stati nekaj minut, da se usede.
  3. V ohlajeno kavo po želji dodajte sladilo in mleko ter dobro premešajte. Dodajte še nekaj ledenih kock.
  4. Nalijte v kozarce, napolnjene s kockami ledu ter potresite z malo kakava v prahu in postrezite.

Nasvet:
Grobo mleta kava je boljša za kuhanje.
Kavo lahko za obogatitev okusa tudi začinite (cimet, mleti klinčki, kardamom, vanilja, rum …).

Objavljeno v: Sladice
Viri: