Mafini s slanino, rožmarinom in koruzo
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 15 – 20 min
Ogljikovi hidrati (na kos): 8 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 8 g ogljikovih hidratov
- 2 g beljakovin
- 2 g maščob
- 0,4 g vlaknin
- 0,4 g sladkorjev
- 60 kcal
Potrebujete
- 250 g moke
- 250 g fino polente
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlica mlete paprike
- 350 ml mleka
- 75 g topljenega surovega masla
- 2 stepeni jajci
- 2 na drobno narezani rezini slanine
- nasekljan rožmarin
- 2 žlici naribanega parmezana
Priprava
- Segrejte pečico na 200 ºC in nežno namestite model za mafine.
- V skledi zmešajte moko, polento, pecilni prašek in papriko.
- Dobro zmešajte mleko, maslo, jajca, slanino in rožmarin ter vse skupaj zmešajte v skledi z moko, polento, pecilnim praškom in papriko.
- Maso z žlico vlivajte v model za mafine in posujte s parmezanom.
- Pecite 8-10 minut oziroma dokler ne porjavijo. Servirajte hladno.
Recept ustreza pripravi 48 mini mafinov oz. 18 velikih.
Slanino lahko zamenjate s suhimi paradižniki, dodate pa lahko tudi origano in/ali timijan.