Martinov puran

Sodobna martinova pojedina.

Čas priprave: 90 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 12 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 12 g ogljikovih hidratov
  • 14 g beljakovin
  • 2 g vlaknin
  • 5 g maščob
  • 486 mg kalija
  • 2 mg železa
  • 30 mg magnezija
  • 33 mg kalcija
  • 187 kcal / 780 kJ

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 300 puranovih prsi (lahko tudi druga perutnina)
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • rdeče vino
  • 1 žlica masla
  • sol
  • žajbelj
  • rožmarin
  • poper

Priprava

  1. Korenček očistimo, skuhamo in zmečkamo v kašo. Očistimo čebulo, jo narežemo na krhlje, puranje meso narežemo na koščke.
  2. V ponvi stopimo maslo, na njem prepražimo čebulo in popečemo meso. Prilijemo kozarec vina, dušimo približno 2 minuti, da nekoliko povre.
  3. Dodamo korenčkovo kašo, sol, list žajblja, rožmarin in poper po okusu.
  4. Pokrijemo in dušimo približno 30 minut, medtem po potrebi prilijemo vodo ali malo vina.
  5. Zadnjih 5 minut dušenja ponev odkrijemo, da se omaka nekoliko zgosti.

Po želji lahko izberete drug kos izbrane perutnine, ga prepražite oz. popečete, korenčkovo omako pa ponudite kot prilogo.

Save

Save

Save

Save

Objavljeno v: Kosila
Viri: