Martinova jabolka

Goriška narodna jed.

Čas priprave: 30 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 70 g ogljikovih hidratov
  • 6 g beljakovin
  • 4 g vlaknin
  • 7 g maščob
  • 815 mg kalija
  • 2 mg železa
  • 360 kcal / 1500 kJ

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 4 debela jabolka
  • 5 dag pršuta
  • 25 dag kostanja
  • margarina za namastitev pekača

Priprava

  1. Jabolka na vrhu prerežemo in izdolbemo pečišče. Napolnimo ga s kuhanim, olupljenim kostanjem ter prekrijemo z rezino pršuta.
  2. Jabolka zložimo v namaščen pekač in jih damo v pečico, ogreto na 180 °C, ter pečemo 20 minut.

Save

Save

Save

Save

Save

Objavljeno v: Kosila
Viri: