Mešana zelenjava s fižolom in karijem

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 25 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 40  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 250 g):

  • 40 g ogljikovih hidratov
  • 8 g sladkorjev
  • 12 g vlaknin
  • 11 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 525 kcal

Potrebujete (3 porcije):

  • 1 manjša, fino nasekljana čebula
  • 1 večji na kocke narezan krompir
  • 1 žlica karijeve paste ali prahu
  • 200 g narezane cvetače
  • 50 g zamrznjenega graha
  • 400 g drobnega belega fižola (konzerva)
  • olje
  • poper

Priprava

  1. Olje v ponvi segrejte na zmernem ognju. Dodajte čebulo in krompir ter pražite 4-5 minut, da se vsebina malo zmehča. Dodajte kari in pražite še 1 minuto.
  2. Prelijte s 300 ml vode, pokrijte in pustite počasi vreti 8-10 minut oz. dokler se krompirjeve kocke ne skuhajo do konca.
  3. Dodajte cvetačo in grah ter pustite vreti nadaljnjih 5-6 minut, nato dodajte še fižol, dobro premešajte in dobro prekuhajte.

Gosto omako lahko postrežete s popečeno rezino kruha.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi