Mešana zelenjava s fižolom in karijem
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 25 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 40 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 250 g):
- 40 g ogljikovih hidratov
- 8 g sladkorjev
- 12 g vlaknin
- 11 g beljakovin
- 2 g maščob
- 525 kcal
Potrebujete (3 porcije):
- 1 manjša, fino nasekljana čebula
- 1 večji na kocke narezan krompir
- 1 žlica karijeve paste ali prahu
- 200 g narezane cvetače
- 50 g zamrznjenega graha
- 400 g drobnega belega fižola (konzerva)
- olje
- poper
Priprava
- Olje v ponvi segrejte na zmernem ognju. Dodajte čebulo in krompir ter pražite 4-5 minut, da se vsebina malo zmehča. Dodajte kari in pražite še 1 minuto.
- Prelijte s 300 ml vode, pokrijte in pustite počasi vreti 8-10 minut oz. dokler se krompirjeve kocke ne skuhajo do konca.
- Dodajte cvetačo in grah ter pustite vreti nadaljnjih 5-6 minut, nato dodajte še fižol, dobro premešajte in dobro prekuhajte.
Gosto omako lahko postrežete s popečeno rezino kruha.