Mesna solata z ostrigarji

Solata z azijskim pridihom.

Količina: 4 porcije
Čas priprave: 40 min (brez hlajenja)

 Ogljikovi hidrati: 9 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 9 g ogljikovih hidratov
  • 9 g beljakovin
  • 8 g maščob
  • 145 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 100 g svinjskega mesa
  • 2 jušni žlici olja
  • 1 repa
  • 1 korenček
  • 2 stebli belušne zelene
  • 100 g ostrigarjev
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 mladi čebuli
  • 1 čajna žlica naribanega ingverja
  • 3 jušne žlice sojine omake
  • 1½ čajne žlice sezamovega olja
  • 1 jušna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica riževega kisa
  • sol
  • poper
  • sezamova semena za posip

Priprava

  1. Svinjski file operemo, otremo in narežemo na trakove. V ponvi segrejemo olje in v njem pečemo meso približno 4 minute. Vzamemo ga iz ponve in damo v skledo.
  2. repo in korenček očistimo, olupimo in narežemo na trakove. Belušno zeleno operemo, osušimo, očistimo in arežemo na kose. Ostrigarje odrgnemo z vlažno krpo, operemo in narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Mladi čebuli operemo, očistimo, osušimo in narežemo na kolobarje.
  3. Repo, korenček, belušno zeleno, ostrigarje in čebulo 3 minute pražimo v maščobi, ki je ostala od pečenja . Vse skupaj zmešamo s pečenim svinjskim mesom, česnom, spomladansko čebulo in z ingverjem.
  4. sojino omako, sezamovo olje, sladkor, rižev kis, sol in poper zmešamo ter prelijemo po solati. Solato posujemo s sezamovimi semeni in hladno postrežemo.

Če pri sebi nimate azijskih sestavin, lahko uporabite tudi klasične (kis, olje).

Objavljeno v: Malice , Solate
Viri: