Mesna solata z ostrigarji
Solata z azijskim pridihom.
Količina: 4 porcije
Čas priprave: 40 min (brez hlajenja)
Ogljikovi hidrati: 9 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 9 g ogljikovih hidratov
- 9 g beljakovin
- 8 g maščob
- 145 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 100 g svinjskega mesa
- 2 jušni žlici olja
- 1 repa
- 1 korenček
- 2 stebli belušne zelene
- 100 g ostrigarjev
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 2 mladi čebuli
- 1 čajna žlica naribanega ingverja
- 3 jušne žlice sojine omake
- 1½ čajne žlice sezamovega olja
- 1 jušna žlica sladkorja
- 1 čajna žlica riževega kisa
- sol
- poper
- sezamova semena za posip
Priprava
- Svinjski file operemo, otremo in narežemo na trakove. V ponvi segrejemo olje in v njem pečemo meso približno 4 minute. Vzamemo ga iz ponve in damo v skledo.
- repo in korenček očistimo, olupimo in narežemo na trakove. Belušno zeleno operemo, osušimo, očistimo in arežemo na kose. Ostrigarje odrgnemo z vlažno krpo, operemo in narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Mladi čebuli operemo, očistimo, osušimo in narežemo na kolobarje.
- Repo, korenček, belušno zeleno, ostrigarje in čebulo 3 minute pražimo v maščobi, ki je ostala od pečenja . Vse skupaj zmešamo s pečenim svinjskim mesom, česnom, spomladansko čebulo in z ingverjem.
- sojino omako, sezamovo olje, sladkor, rižev kis, sol in poper zmešamo ter prelijemo po solati. Solato posujemo s sezamovimi semeni in hladno postrežemo.
Če pri sebi nimate azijskih sestavin, lahko uporabite tudi klasične (kis, olje).