Mineštra z bučkami in krompirjem

Čas priprave: 1 ura
Količina: 4 osebe
Ogljikovi hidrati (na osebo): 21,8 g |
Na odraslo osebo:
- 21,8 g ogljikovih hidratov
- 3,3 g beljakovin
- 3,1 g vlaknin
- 2,8 g maščob (od tega 0,4 g nasičenih)
- 496 mg natrija
- 121 kcal/508 kJ
Potrebujete
- 300 g bučk
- 300 g krompirja
- 40 g čebule
- 10 g olja
- 20 g testenin (npr. obročkov)
- 5 g soli
- poper
- peteršilj
Priprava
Krompir in bučke olupimo in zrežemo na manjše kocke. Čebulo drobno nasekljamo in jo na prepražimo na olju. ko čebula porumeni, ji dodamo krompir in zalijemo z vodo. Po 5 minutah kuhanja dodamo bučke, solimo in popramo. Priporočljivo je, da testenine skuhate posebej, “al dente” in jih dodate mineštri. Pred serviranjem mineštro potresite s sesekljanim peteršiljem.