Namaz iz dimljenega brancina na mariniranem koromaču s pomarančo
Količina: 4 osebe
Na osebo računamo 30 g namaza.
Ogljikovi hidrati (na osebo): 1 g |
Potrebujete
- Za namaz:
– 60 g očiščenega dimljenega brancina
– 60 g smetanovega sira
– nasekljan koprc
– olivno olje
– limonin sok
– poper
– sol - Za solatko:
– 100 g na lističe narezanega koromača
– 100 g pomarančnih filejev
– gorčična semena
– akacijev med
– limonin sok
– olivno olje
– koprc ali peteršilj
– sol
– poper - Dekoracija:
– kaprno jabolko
– semena granatnega jabolka
– motovilec ali mladi špinačni listi ali solatni listi
– popečena kruhova rezina
– parmezanov kreker
Priprava
- Očiščenega brancina na fino nasekljamo. Dodamo smetanov sir, koprc, sol, poper in olje. Zmešamo v namaz.
- Koromač narežemo na tanke laske, dodamo fileje pomaranče, gorčična semena, med, koprc, sol in poper. Narahlo premešamo, da se sestavine prepojijo.
- Na veliki porcelanast krožnik najprej oblikujemo kepico ali žličnik brancinovega namaza. Poleg položimo solatko, na katero položimo očiščen file dimljenega brancina. Dekoriramo z izbrano dekoracijo.