Namaz iz dimljenega brancina na mariniranem koromaču s pomarančo

Količina: 4 osebe

Na osebo računamo 30 g namaza.

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 1 g


Potrebujete

  • Za namaz: 
    – 60 g očiščenega dimljenega brancina
    – 60 g smetanovega sira
    – nasekljan koprc
    – olivno olje
    – limonin sok
    – poper
    – sol
  • Za solatko:
    – 100 g na lističe narezanega koromača
    – 100 g  pomarančnih filejev 
    – gorčična semena
    – akacijev med
    – limonin sok
    – olivno olje
    – koprc ali peteršilj
    – sol
    – poper
  • Dekoracija:
    – kaprno jabolko
    – semena granatnega jabolka
    – motovilec ali mladi špinačni listi ali solatni listi
    – popečena kruhova rezina
    – parmezanov kreker

solata_s_pomaranco

Priprava

  1. Očiščenega brancina na fino nasekljamo. Dodamo smetanov sir, koprc, sol, poper in olje. Zmešamo v namaz.
  2. Koromač narežemo na tanke laske, dodamo fileje pomaranče, gorčična semena, med, koprc, sol in poper. Narahlo premešamo, da se sestavine prepojijo.
  3. Na veliki porcelanast krožnik najprej oblikujemo kepico ali žličnik brancinovega namaza. Poleg položimo solatko, na katero položimo očiščen file dimljenega brancina. Dekoriramo z izbrano dekoracijo.

 

 

Objavljeno v: Kosila , Večerje