Pečen krompir s slanino
Čas priprave: 25 min (brez kuhanja in pečenja)
Ogljikovi hidrati (na osebo): 37 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 37 g ogljikovih hidratov
- 10 g beljakovin
- 4 g maščob
- 243 kcal / 1020 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
- sol
- 100 g pancete
- 1 čebula
- 3 jušne žlice olja
- poper
- 2 žlici kopra
Priprava
- Krompir operemo in neolupljenega kuhamo v slanem kropu okoli 20 minut. Odcedimo ga in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga olupimo in ohladimo. Narežemo ga na rezine ali kocke.
- Slanino narežemmo na zelo drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V litoželezni ponvi močno segrejemo olje in damo vanj rezine krompirja.
- H krompirju dodamo slanino in čebulo ter pražimo. Krompir zlatorjavo zapečemo, solimo in popramo ter posujemo s koprom.