Pečen krompir s slanino

Čas priprave: 25 min (brez kuhanja in pečenja)

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  37 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 37 g ogljikovih hidratov
  • 10 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 243 kcal / 1020 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
  • sol
  • 100 g pancete
  • 1 čebula
  • 3 jušne žlice olja
  • poper
  • 2 žlici kopra

Priprava

  1. Krompir operemo in neolupljenega kuhamo v slanem kropu okoli 20 minut. Odcedimo ga in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga olupimo in ohladimo. Narežemo ga na rezine ali kocke.

  2. Slanino narežemmo na zelo drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V litoželezni ponvi močno segrejemo olje in damo vanj rezine krompirja.
  3. H krompirju dodamo slanino in čebulo ter pražimo. Krompir zlatorjavo zapečemo, solimo in popramo ter posujemo s koprom.

Save

Objavljeno v: Kosila
Viri: