Pikantni peresniki z grahom

Čas priprave: 15 minut (brez kuhanja)
Količina: 4 porcije
Ogljikovi hidrati (na jed): 83 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 83 g ogljikovih hidratov
- 22 g beljakovin
- 15 g maščob
- 510 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 300 g graha
- 400 g peresnikov
- sol
- 1 strok česna
- 30 g paradižnikove mezge
- 2 čajna žlica kaper
- 2 jušna žlica oljčnega olja
- poper
- ščepec sladkorja
- 1 rdeč čili
- ½ šopka peteršilja
- 80 g razkoščičenih črnih oliv
- 40 g parmezana
Priprava
- V slani vodi skuhamo peresnike al dente. 2 minuti pred koncem kuhanja peresnikom dodamo grah. Vse skupaj odcedimo. Strok česna olupimo in sesekljamo. Česen, paradižnikovo mezgo, kapre in oljčno olje pretlačimo. Dodamo sol, poper in sladkor.
- Očiščeno papriko narežemo na koščke ter potresemo čez robe. Nalistamo še gobe ter jih potrosimo preko.
- Čili operemo, očistimo, mu odstranimo semena, ga drobno sesekljamo in umešamo v omako. Peteršilj operemo, otresemo in sesekljamo lističe. Vroče peresnike in grah zmešamo s čilijevo omako, črnimi olivami in peteršiljem. Po vrhu naribamo parmezan.