Piščančji kebab

Čas priprave: 25 min + 30 minut mariniranja

Čas kuhanja: 10 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 2  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 2 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 32 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 205 kcal

Potrebujete (8 porcij)

Za marinado:

  • 2 žlici popečenih semen koriandra (lahko tudi mleto)
  • 1 žlica popečenih semen kumine (lahko tudi mleto)
  • 4 olupljeni stroki česna, stisnjeni
  • 4 cm velik ingver, grobo sesekljan
  • 2 rdeča grobo sesekljana čilija (brez semen)
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlica paradižnikovega pireja
  • 3 žlice belega vinskega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja

Za kebabe:

  • 8 manjših piščančjih prsi (približno 1 kg), narezanih kocke (velikost 2.5 do 3.5 cm)
  • 4 srednje bučke, narezane na 2 cm debele kolobarje
  • 8 rezin limone ali limete (za serviranje)

Priprava

  1. Za marinado zmeljite koriander in semena kumine v prah.
  2. Česen, ingver, čili in ščepec popra pretlačite v grobo zmes.
  3. Zmešajte koriander in kumino, zmes česna, ingverja in čilija, paradižnikov pire, kis in oljčno olje. Dodajte 2 žlici vode in premešajte. Prelijte po piščančjih kockah in poskrbite, da vse meso dobro premazano.
  4. Postavite v hladilnik in pokrito pustite stati najmanj 30 minut (največ do 24 ur).
  5. Dobro ogrejte pečico ali žar. Mariniranega piščanca, izmenično z bučnimi kolobarji, nataknite na nabodala. Pecite približno 10 minut, medtem nabodala večkrat obrnite, dokler se ne spečejo. Postrezite z limoninimi ali limetinimi rezinami ter rižem in solato.

Nasvet
Za vegansko različico lahko namesto piščanca uporabite kocke lososa ali kocke tofuja.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje
Viri: