Piščančji kebab
Čas priprave: 25 min + 30 minut mariniranja
Čas kuhanja: 10 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 2 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 2 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 32 g beljakovin
- 7 g maščob
- 205 kcal
Potrebujete (8 porcij)
Za marinado:
- 2 žlici popečenih semen koriandra (lahko tudi mleto)
- 1 žlica popečenih semen kumine (lahko tudi mleto)
- 4 olupljeni stroki česna, stisnjeni
- 4 cm velik ingver, grobo sesekljan
- 2 rdeča grobo sesekljana čilija (brez semen)
- sveže mleti črni poper
- 1 žlica paradižnikovega pireja
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
Za kebabe:
- 8 manjših piščančjih prsi (približno 1 kg), narezanih kocke (velikost 2.5 do 3.5 cm)
- 4 srednje bučke, narezane na 2 cm debele kolobarje
- 8 rezin limone ali limete (za serviranje)
Priprava
- Za marinado zmeljite koriander in semena kumine v prah.
- Česen, ingver, čili in ščepec popra pretlačite v grobo zmes.
- Zmešajte koriander in kumino, zmes česna, ingverja in čilija, paradižnikov pire, kis in oljčno olje. Dodajte 2 žlici vode in premešajte. Prelijte po piščančjih kockah in poskrbite, da vse meso dobro premazano.
- Postavite v hladilnik in pokrito pustite stati najmanj 30 minut (največ do 24 ur).
- Dobro ogrejte pečico ali žar. Mariniranega piščanca, izmenično z bučnimi kolobarji, nataknite na nabodala. Pecite približno 10 minut, medtem nabodala večkrat obrnite, dokler se ne spečejo. Postrezite z limoninimi ali limetinimi rezinami ter rižem in solato.
Nasvet
Za vegansko različico lahko namesto piščanca uporabite kocke lososa ali kocke tofuja.