Piščančji tikka masala

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 20 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 10 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 10 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 21 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 150 kcal / 628 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 1 čajna žlička repičnega olja
  • 1 velika sesekljana čebula
  • 1 drobno sesekljana rdeča paprika
  • 300 g piščančjih prsi brez kože, narezano na kocke
  • 2 žlici tikka paste
  • 2-3 stisnjeni stroki česna 
  • 400 g sesekljanega paradižnika (lahko konzerviran)
  • 2 žlici sveže sesekljanega koriandra
  • 2 žlici grškega jogurta brez maščobe
  1. V ponvi segrejte olje ter dodajte čebulo in papriko. Pražite 5 minut, da se čebula in paprika zmehčata, nato dodajte piščančje prsi in pražite še 3 minute.
  2. Dodajte pasto tikka in mešajte, dokler piščanec ni enakomerno premešan s sestavinami.
  3. Dodajte česen in paradižnik, premešajte in počasi zavrite. Pokrijte ter nežno dušite 6-8 minut.
  4. Dodajte koriander, dobro premešajte in jed odstavite z ognja.
  5. Vmešajte jogurt in takoj postrezite.

Nasvet

  • Namesto piščanca lahko uporabite puranje meso ali meso lososa.
  • Postrezite z rižem ali naanom (ploski kruh) in svežo solato.
Objavljeno v: Kosila
Viri: