Piščančji tikka masala
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 20 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 10 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 10 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 21 g beljakovin
- 2 g maščob
- 150 kcal / 628 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 1 čajna žlička repičnega olja
- 1 velika sesekljana čebula
- 1 drobno sesekljana rdeča paprika
- 300 g piščančjih prsi brez kože, narezano na kocke
- 2 žlici tikka paste
- 2-3 stisnjeni stroki česna
- 400 g sesekljanega paradižnika (lahko konzerviran)
- 2 žlici sveže sesekljanega koriandra
- 2 žlici grškega jogurta brez maščobe
- V ponvi segrejte olje ter dodajte čebulo in papriko. Pražite 5 minut, da se čebula in paprika zmehčata, nato dodajte piščančje prsi in pražite še 3 minute.
- Dodajte pasto tikka in mešajte, dokler piščanec ni enakomerno premešan s sestavinami.
- Dodajte česen in paradižnik, premešajte in počasi zavrite. Pokrijte ter nežno dušite 6-8 minut.
- Dodajte koriander, dobro premešajte in jed odstavite z ognja.
- Vmešajte jogurt in takoj postrezite.
Nasvet
- Namesto piščanca lahko uporabite puranje meso ali meso lososa.
- Postrezite z rižem ali naanom (ploski kruh) in svežo solato.