Piščanec z limono in pehtranom

Hitro pripravljena preprosta jed

Količina: 4 porcije
Čas priprave: 20-30 min

 Ogljikovi hidrati: 12 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 12 g ogljikovih hidratov
  • 54 g beljakovin
  • 10 g maščob
  • 365 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 6 piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 1 jušna žlica paprike v prahu
  • Olje ali maslo
  • ½ šopka peteršilja
  • 1 čajna žlica suhega pehtrana
  • 5 jušnih žlic limoninega soka
  • 1 neškropljena limona

Priprava

  1. Pod hladno vodo speremo piščančja prsa in otremo. Če so prsa debelejša, jih potolčemo. Meso začinimo s soljo, poprom in sladko papriko.
  2. V ponev vlijemo približno 3 jušne žlice olja. Ko je slednje dovolj vroče, vanj položimo prsa in na vsaki strani pečemo približno 5 minut. Meso vzamemo iz ponve in postavimo na toplo.
  3. Operemo peteršilj in pehtran ter ju nasekljamo. V ponev prilijemo še 1-2 jušni žlici olja ali maslo, vanjo stresemo nasekljan peteršilj in pehtran ter ju podušimo. Prilijemo limonin sok, vse skupaj še enkrat premešamo in enkrat zavremo.
  4. Piščančje prsi položimo v limonino olje oz. maslo in poleg priložimo rezine oprane neškropljene limone.

K jedi lahko postrežete zelenjavni riž, svežo solato ali drugo sezonsko zelenjavo.

Objavljeno v: Kosila