Polnjene bučke s paradižnikovo solato
Čas priprave: 30 min
Ogljikovi hidrati (kos): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 22 g ogljikovih hidratov
- 5 g vlaknin
- 19 g beljakovin
- 16 g maščob
- 321 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 4 velike bučke, prepolovljene po dolžini (približno 3 kg)
- olje za namastitev pekača
- 50 g sesekljane čebule
- 220 g pekoče klobase (brez ovoja)
- sol
- polnozrnate drobtine (približno 50 g)
- 140 g sveže mozzarelle, raztrgane na koščke
- oljčno olje
- 200 g češnjevega paradižnika
- 5 g nasekljane bazilike
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščep sveže mletega črnega popra
Priprava
-
Segrejte pečico na najvišjo temperaturo.
-
Iz bučk z žlico odstranite meso in semena in pustite za približno centimeter debelo lupino.
-
Grobo nasekljajte izdolbeno meso in z njim napolnite 2 skodelici.
-
Polovice bučk položite v veliko skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in jih pokrijte s plastično folijo. V mikrovalovni pečici segrevajte bučke na najmočnejši moči 4 minute. Buče nato pokrijte in položite na stran.
-
Na srednje močni temperaturi segrejte veliko ponev. Premažite ponev z oljem, dodajte čebulo in klobaso. Pražite dokler čebula ne postane zlatorjava. Mešajte, da se klobasa zdrobi.
Vmešajte 2 skodelici mesa iz bučk. -
Polovice bučk položite na pekač in jih solite. Mešanico s klobaso enakomerno porazdelite na polovice bučk.
-
Drobtinam dajte polovico mozzarelle in 1 čajno žličko olja ter mešanico polijte po polnjenih bučkah. Pecite 1 do 2 minuti oziroma dokler se sir ne stopi in drobtine začnejo rjaveti.
-
Preostalo mozzarello, paradižnik in baziliko združite v skledo in premešajte. V majhni posodi združite ščep soli, 1½ čajne žlice olja, kisa in popra ter polijte po paradižniku in premešajte. Solato postrezite skupaj z bučkami.
V mikrovalovni pečici se bodo bučke na hitro pokuhale, tako da boste morali polnjene bučke na koncu samo za minuto ali dve popeči v pečici.