Prepečen puranji zrezek
Čas priprave: 30 minut
Čas kuhanja: 25 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 1 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 1 g ogljikovih hidratov
- 32 g beljakovin
- 24 g maščob
- 370 kcal
Potrebujete (2 osebi)
- 200 g šampinjonov
- 30 g dietne margarine
- 2 puranja zrezka (po 125 g)
- olje
- 2 žlici suhega sherryja (po želji)
- 2 žlici (sveže) naribanega parmezana – 40 % maščob
- sol
Priprava
- Šampinjone operemo, po potrebi očistimo in zrežemo na lističe.
- Od dietne margarine vzamemo 10 g in jo segrejemo, na hitro popečemo špampinjone in jih osolimo.
- Zrezke operemo, posušimo in narahlo enakomerno potolčemo.
- V drugi ponvi segrejemo 10 g margarine in olje. Zrezke na hitro popečemo najprej na močnem ognju, potem jih popečemo še 5 minut na šibkem ognju. Začinimo jih s soljo in poprom.
- Nizek pekač premažemo s 5 g dietne margarine. Zrezke položimo na pekač, ki ga imamo na toplem. Pečico segrejemo na 220 ºC.
- Sok od pečenja razredčimo s sherryjem in razmešamo preostalo margarino.
- Šampinjone porazdelimo po zrezkih, potresemo po zrezkih, potresemo s parmezanom in prelijemo z omako.
- Zrezke damo v pekač na srednjo višino in pečemo, da se sir stopi.
Jedi ponudimo testenine ali riž – količino predpisano ustreznim OH – in glavnato solato.
Nasvet:
- V remulado lahko dodate tudi sardelni namaz.
- Remulado pripravite tik preden so ribe pečene.
- Remulado lahko postrežete tudi, če pripravljate jedi iz brokolija, krompirjevi, riževi solati, solati iz testenin, mrzli pečenki, žolici in pečenim ribam.
- Riba dobi posebej lepo skorjo, če date v maščobo za pečenje nekaj soli.