Prepečen puranji zrezek

Čas priprave: 30 minut
Čas kuhanja: 25 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  1 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 1 g ogljikovih hidratov
  • 32 g beljakovin
  • 24 g maščob
  • 370 kcal

Potrebujete (2 osebi)

  • 200 g šampinjonov
  • 30 g dietne margarine
  • 2 puranja zrezka (po 125 g)
  • olje
  • 2 žlici suhega sherryja (po želji)
  • 2 žlici (sveže) naribanega parmezana – 40 % maščob
  • sol

Priprava

  1. Šampinjone operemo, po potrebi očistimo in zrežemo na lističe.
  2. Od dietne margarine vzamemo 10 g in  jo segrejemo, na hitro popečemo špampinjone in jih osolimo.
  3. Zrezke operemo, posušimo in narahlo enakomerno potolčemo.
  4. V drugi ponvi segrejemo 10 g margarine in olje. Zrezke na hitro popečemo najprej na močnem ognju, potem jih popečemo še 5 minut na šibkem ognju. Začinimo jih s soljo in poprom.
  5. Nizek pekač premažemo s 5 g dietne margarine. Zrezke položimo na pekač, ki ga imamo na toplem. Pečico segrejemo na 220 ºC.
  6. Sok od pečenja razredčimo s sherryjem in razmešamo preostalo margarino.
  7. Šampinjone porazdelimo po zrezkih, potresemo po zrezkih, potresemo s parmezanom in prelijemo z omako.
  8. Zrezke damo v pekač na srednjo višino in pečemo, da se sir stopi.

Jedi ponudimo testenine ali riž – količino predpisano ustreznim OH – in glavnato solato.

Nasvet:

  • V remulado lahko dodate tudi sardelni namaz.
  • Remulado pripravite tik preden so ribe pečene.
  • Remulado lahko postrežete tudi, če pripravljate jedi iz brokolija, krompirjevi, riževi solati, solati iz testenin, mrzli pečenki, žolici in pečenim ribam.
  • Riba dobi posebej lepo skorjo, če date v maščobo za pečenje nekaj soli.
Objavljeno v: Kosila
Viri: