Ratatouille z lososom

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 20 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 20 g ogljikovih hidratov
- 10 g vlaknin
- 29 g beljakovin
- 23 g maščob
- 421 kcal / 1761 kJ
Potrebujete (1 porcija)
- 1 file lososa (ca.125 g)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 majhna grobo sesekljana rdeča čebula
- 1 rumena paprika, sesekljana
- 1 zdrobljen strok česna
- dober ščepec posušenega origana
- ščepec popra
- 2 sesekljana sveža in zrela paradižnika
- ½ na tanko narezanega majhnega koromača
- 2 žlici vode
- sveži listi bazilike (za serviranje)
Priprava
- V večji ponvi, na zmernem ognju, segrejte olje. Dodajte čebulo in pražite 2-3 minute, da se zmehča.
- Dodajte rumeno papriko in redno mešajte 3-4 minute.
- Dodajte še česen, origano, začimbe, paradižnik in koromač. Mešajte še 2 minuti in pustite, da počasi vre.
- Lososa položite na vrh pripravljene zelenjave (ratatouille), dodajte vodo in pokrijte s pokrovom ali folijo. Nežno dušite 4-5 minut oziroma dokler losos ni pečen.
- Odstranite lososa, v ratatouille vmešajte nekaj strganih listov sveže bazilike in postrezite.
Nasvet
- Namesto lososa lahko uporabite brancina ali trsko.
- V ratatouille dodajte še jajčevec.