Ričet z govedino

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 45 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 27 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 27 g ogljikovih hidratov
  • 18 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 6 g vlaknin
  • 10 g sladkorjev
  • 255 kcal

Potrebujete (4 osebe)

  • 1 žlica repičnega olja
  • 2 veliki nasekljani čebuli
  • 250 g na manjše kose narezane govedine
  • 2 stroka drobljenega česna
  • 2 nasekljana korenja
  • 1 srednje velik nasekljan por
  • 1 steblo nasekljane zelene
  • 20 g moke
  • 1,5 litra vode z govejo kocko
  • 50 g ješprenja
  • timijan
  • poper
  • drobnjak

Priprava

  1. V lonec vlijte olje in v njem prepražite čebulo. Dodajte govedino in jo pražite s čebulo dokler meso ne potemni.
  2. Dodajte česen, korenje, por in zeleno ter kuhajte 5 minut ter medtem neprestano mešajte. Pretresite z moko, dobro premešajte, da ne bo grudic. 
  3. V mešanico stresite še očiščen ješprenj, dodajte timijan in poper po okusu ter zalijte z vodo z govejo kocko. Kuhajte na zmernem ognju dobrih 30 minut oziroma dokler ješprenj ni kuhan.
  4. Servirajte z drobnjakom.

Nasvet

Namesto moke lahko jed zagostite tudi z večjim krompirjem.
Jedi lahko dodate tudi fižol.
Da se ješprenj prej skuha, ga lahko čez noč namočite v vodi.

Objavljeno v: Kosila , Juhe