Rižota z gobicami
Količina: 4 porcije
Ogljikovi hidrati: 74 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 74 g ogljikovih hidratov
- 8 g beljakovin
- 1 g vlaknin
- 3 g maščob
- 333 mg kalija
- 180 mg fosforja
- 29 mg magnezija
- 352 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 320 g parboiled riža
- 100 g čebule (1 kom)
- 1 žličko olja
- 1 glavica česna
- 200 g svežih gobic (šampinjoni ali bukov ostrigar)
- 10 g naribanega sira z manj maščob
- sol,
- poper
- peteršilj
- klinčki
- žafranika
Priprava
- Na hitro prepražimo riž, solimo, prelijemo z vodo (količino prilagajamo navodilom na embalaži riža – običajno na 1 del riža damo 3 dele vode), dodamo klinčke, cele stroke česna in žafraniko.
- V drugi posodi na malo olja prepražimo sesekljano čebuli, dodamo narezane gobice, solimo, blago popramo in pražimo, dokler voda ne povre.
- Ko je oboje kuhano, zmešamo med seboj, postrežemo in potresemo z ribanim sirom.