Rižota z gobicami

Količina: 4 porcije

 Ogljikovi hidrati: 74 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 74 g ogljikovih hidratov
  • 8 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 3 g maščob
  • 333 mg kalija
  • 180 mg fosforja
  • 29 mg magnezija
  • 352 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 320 g parboiled riža
  • 100 g čebule (1 kom)
  • 1 žličko olja
  • 1 glavica česna
  • 200 g svežih gobic (šampinjoni ali bukov ostrigar)
  • 10 g naribanega sira z manj maščob
  • sol,
  • poper
  • peteršilj
  • klinčki
  • žafranika

Priprava

  1. Na hitro prepražimo riž, solimo, prelijemo z vodo (količino prilagajamo navodilom na embalaži riža – običajno na 1 del riža damo 3 dele vode),  dodamo  klinčke, cele stroke česna in žafraniko.
  2. V drugi posodi na malo olja prepražimo sesekljano čebuli, dodamo narezane gobice, solimo, blago popramo in pražimo, dokler voda ne povre.
  3. Ko je oboje kuhano, zmešamo med seboj, postrežemo in potresemo z ribanim sirom.
Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: