Šampinjoni z gorgonzolo
Čas priprave: 25 min + pečenje
Ogljikovi hidrati (na osebo): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 3 g ogljikovih hidratov
- 19 g beljakovin
- 31 g maščob
- 375 kcal / 1575 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 450 g zamrznjene špinače
- 12 velikih šampinjonov
- 1/2 šopa mlade čebule
- 250 g gorgonzole
- 150 g crème fraîche ali kisle smetane
- 1/2 šopa peteršilja
- mleti muškatni orešček
- sol
- poper
- maščoba za pekač
Priprava
- Špinačo odtajamo. Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko na 180°C). Gobe očistimo in obrišemo; bete odstranimo ter jih na drobno sesekljamo. Mlado čebulo očistimo, operemo ter narežemo na kolobarje.
- Gorgonzolo razdrobimo, špinačo, sesekljane bete in mlado čebulo začinimo s poprom, muškatnim oreščkom in soljo.
- Z mešanico napolnimo gobe in jih zložimo v nameščen pekač za narastke. V pečici pečemo približno 35 minut. Peteršilj operemo, otresemo in nasekljamo. Gobe postrežemo posute s peteršiljem.