Šampinjoni z gorgonzolo

Čas priprave: 25 min + pečenje

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  3 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 19 g beljakovin
  • 31 g maščob
  • 375 kcal / 1575 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 450 g zamrznjene špinače
  • 12 velikih šampinjonov
  • 1/2 šopa mlade čebule
  • 250 g gorgonzole
  • 150 g crème fraîche ali kisle smetane
  • 1/2 šopa peteršilja
  • mleti muškatni orešček
  • sol
  • poper
  • maščoba za pekač

Priprava

  1. Špinačo odtajamo. Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko na 180°C). Gobe očistimo in obrišemo; bete odstranimo ter jih na drobno sesekljamo. Mlado čebulo očistimo, operemo ter narežemo na kolobarje.
  2. Gorgonzolo razdrobimo, špinačo, sesekljane bete in mlado čebulo začinimo s poprom, muškatnim oreščkom in soljo.
  3. Z mešanico napolnimo gobe in jih zložimo v nameščen pekač za narastke. V pečici pečemo približno 35 minut. Peteršilj operemo, otresemo in nasekljamo. Gobe postrežemo posute s peteršiljem.

Save

Save

Save

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: