Sardelini fileji z dišavnicami
Količina: 4 porcije
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 5 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 5 g ogljikovih hidratov
- 26 g beljakovin
- 1 g vlaknin
- 16 g maščob
- 561 mg kalija
- 240 mg fosforja
- 288 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 500 g očiščenih sardel (lahko zamrznjenih)
- 2 stroka česna
- origano
- rožmarin
- žajbelj
- sol
- 1 kozarec belega vina
- 2 žlici olivnega olja
Priprava
- Sardele po trebuhu zarežemo, odstranimo kosti in jih razpremo kot knjigo.
- Dišavnice sesekljamo.
- V ponvi segrejemo olje, na njem popražimo dišavnice in česen, prilijemo vino in takoj (še preden vino izpari) priložimo še sardele.
- Dušimo približno 15 minut. Nato sardele preložimo na krožnike, jih oblijemo z omako ter priložimo rezine limone.