Sardelini fileji z dišavnicami

Količina: 4 porcije

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  5 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 5 g ogljikovih hidratov
  • 26 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 16 g maščob
  • 561 mg kalija
  • 240 mg fosforja
  • 288 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 500 g očiščenih sardel  (lahko zamrznjenih)
  • 2 stroka česna
  • origano
  • rožmarin
  • žajbelj
  • sol
  • 1 kozarec belega vina
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava

  1. Sardele po trebuhu zarežemo, odstranimo kosti in jih razpremo kot knjigo.
  2. Dišavnice sesekljamo.
  3. V ponvi segrejemo olje, na njem popražimo dišavnice in česen, prilijemo vino in takoj (še preden vino izpari) priložimo še sardele.
  4. Dušimo približno 15 minut. Nato sardele preložimo na krožnike, jih oblijemo z omako ter priložimo rezine limone.
Objavljeno v: Kosila , Večerje