Skleda s kvinojo in puranjimi prsmi
![](http://sladkorna.si/wp-content/uploads/2023/04/Bowl-s-kvinojo-avokadom-in-puranom-640x340.jpg)
Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 40 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 36.21 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 307 g):
- 36.21 g ogljikovih hidratov
- 10 g vlaknin
- 43.46 g beljakovin
- 21 g maščob
- 497 kcal / 2.079 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 2 rdeči papriki
- 600 g puranjih prsi
- 160 g kvinoje
- 170 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 2 limeti
- 2 rdeči čebuli
- 10 g svežega sesekljanega koriandra
- 140 g sladke koruze iz konzerve
- 2 žlici tamari omake
- 3 žličke sončničnega olja
Priprava
- Pečico segrejte na 200℃ / ventilatorsko na 180℃ ter na močnem ognju segrejte ponev, napolnjeno z vrelo vodo. V ponev dodajte kvinojo in jo kuhajte 13 do 14 minut, dokler kvinoja ni skuhana, nato jo odcedite.
- Na drobno nasekljajte 1 čebulo, drugo čebulo pa narežite na tanke rezine. Papriko očistite in jo prav tako narežite na tanke rezine. Na velik pekač, obložen s peki papirjem, stresite na rezine narezano čebulo in papriko z 1/2 žlice olja. Začinite po okusu. Zelenjavo pecite 20 min dokler ne postane mehka.
- Naredite guacamole: avokado z vilicami pretlačite in mu dodajte na kocke narezano čebulo in koriander ter premešajte. Omaki dodajte stisnjen sok ene limete. Začinite po okusu.
- Paradižnike narežite na pol. Na srednje močnem ognju na ponvi segrejte 1/2 žlice olja. Dodajte purana in in kuhajte 5 do 7 minut do zlato-rjave barve oziroma dokler ni skoraj popolnoma skuhan. Dodajte mešanico začimb in paradižnik ter kuhajte dodatne 3 minute.
- Pečeno čebulo in papriko iz pekača dajte v ponev s puranom. V majhni skledi zmešajte tamari in 3 do 4 žlice vode in omako dodajte v ponev. Kuhajte dodatne 2 do 3 minute. Preverite ali je puran pečen in po potrebi kuhajte dalj časa.
- Eno limeto narežite na četrtine. Odcedite sladko koruzo in premešajte kvinojo. Kvinojo postrezite s puranjo mešanico, sladko koruzo in omako guacamole. Skledo okrasite z rezino limete.