Skleda s kvinojo in puranjimi prsmi

 

Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 40 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 36.21 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 307 g):

  • 36.21 g ogljikovih hidratov
  • 10 g vlaknin
  • 43.46 g beljakovin
  • 21 g maščob
  • 497 kcal / 2.079 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 2 rdeči papriki
  • 600 g puranjih prsi
  • 160 g kvinoje
  • 170 g češnjevih paradižnikov
  • 2 avokada
  • 2 limeti
  • 2 rdeči čebuli
  • 10 g svežega sesekljanega koriandra
  • 140 g sladke koruze iz konzerve
  • 2 žlici tamari omake
  • 3 žličke sončničnega olja

Priprava

  1. Pečico segrejte na 200℃ / ventilatorsko na 180℃ ter na močnem ognju segrejte ponev, napolnjeno z vrelo vodo. V ponev dodajte kvinojo in jo kuhajte 13 do 14 minut, dokler kvinoja ni skuhana, nato jo odcedite.
  2. Na drobno nasekljajte 1 čebulo, drugo čebulo pa narežite na tanke rezine. Papriko očistite in jo prav tako narežite na tanke rezine. Na velik pekač, obložen s peki papirjem, stresite na rezine narezano čebulo in papriko z 1/2 žlice olja. Začinite po okusu. Zelenjavo pecite 20 min dokler ne postane mehka.
  3. Naredite guacamole: avokado z vilicami pretlačite in mu dodajte na kocke narezano čebulo in koriander ter premešajte. Omaki dodajte stisnjen sok ene limete. Začinite po okusu.
  4. Paradižnike narežite na pol. Na srednje močnem ognju na ponvi segrejte 1/2 žlice olja. Dodajte purana in in kuhajte 5 do 7 minut do zlato-rjave barve oziroma dokler ni skoraj popolnoma skuhan. Dodajte mešanico začimb in paradižnik ter kuhajte dodatne 3 minute.
  5. Pečeno čebulo in papriko iz pekača dajte v ponev s puranom. V majhni skledi zmešajte tamari in 3 do 4 žlice vode in omako dodajte v ponev. Kuhajte dodatne 2 do 3 minute. Preverite ali je puran pečen in po potrebi kuhajte dalj časa. 
  6. Eno limeto narežite na četrtine. Odcedite sladko koruzo in premešajte kvinojo. Kvinojo postrezite s puranjo mešanico, sladko koruzo in omako guacamole. Skledo okrasite z rezino limete.
 
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje
Viri: