Solata iz bučk, fete in mete
Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 12 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 1.7 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 146 g):
- 1.7 g ogljikovih hidratov
- 1.3 g vlaknin
- 4.7 g beljakovin
- 4.5 g maščob
- 69 kcal / 0.289 kJ
Potrebujete (2 porcije)
- 1 manjša bučka (100 g)
- sok iz 1/2 limone
- 1 žlička olivnega olja
- 2 veliki pesti rukole (80 g)
- 25 g feta sira narezanega na koščke
- 25 g sveže mete (sesekljane)
Priprava
- Segrejte ponev na srednje visoko temperaturo.
- Bučko narežite na 0,5 cm debele rezine ter jo premešajte v skledi z 1 žlico limoninega soka in 2 žličkama oljčnega olja.
- Bučke pecite na ponvi 4 do 6 minut na vsaki strani, dokler rahlo ne porjavijo.
- Bučke premešajte z rukolo, dodajte feto, po okusu začinite s črnim poprom in postrezite.