Solata z lignji in olivami

Čas priprave: 30 min brez kuhanja
Količina: 4 porcije
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 8 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 8 g ogljikovih hidratov
- 31 g beljakovin
- 11 g maščob
- 260 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 750 g očiščenih lignjev
- 2 čebuli
- 1 čajna žlica poprovih zrn
- sol
- 1 jušna žlica limetinega soka
- 1 čajna žlica koriandra
- 1 mesnat paradižnik
- 1 kumara
- 4 jušne žlice rdečega vinskega kisa
- 5 jušnih žlic oljčnega olja
- 80 g polnjenih zelenih oliv
- 2 jušni žlici sveže sesekljanega peteršilja
Priprava
- Lignje splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. Lignje, čebulo, lovorjev list, poprova zrna sol, limetin sok, koriander in malo vode damo v lonec ter kuhamo 30-40 minut. Odcedimo. Lignje narežemo na kolobarje.
- Mesnat paradižnik operemo, očistimo, olupimo, mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Kumaro operemo, osušimo, očistimo in narežemo na kocke. Oboje zmešamo s kolobarji lignjev.
- Rdeči vinski kis in olje zmešamo ter z mešanico prelijemo solato. Solimo in popramo. Zelene olive narežemo na kolobarje in jih umešamo med solato. Solato posujemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.