Testenine z lečo

Ogljikovi hidrati (na porcijo): 48 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 48 g ogljikovih hidratov
- 12 g beljakovin
- 5 g vlaknin
- 7 g maščob
- 44 mg magnezija
- 88 mg kalcija
- 285 mg kalija
- 180 mg fosforja
- 300 kcal / 1254 kJ
Potrebujete
- 200 g testenin
- 100 g kuhane leče
- 1 žlico olivnega olja
- 1 na drobno sesekljano čebulo
- 4 stroke česna
- 1 žlico paradižnikovega koncentrata
- 30 g ribanega sira
- sol
- poper
- timijan
- origano
Priprava
- Na olju prepražimo čebulo in strt česen, dodamo kuhano lečo, začimbe, sol in nekaj žlic vode. Kuhamo, da se leča razpusti, če je potrebno, malo pretlačimo.
- Posebej skuhamo testenine po navodilu na embalaži, odcedimo ter dodamo leči. Premešamo in postrežemo. Na krožniku še malo potresemo z naribanim sirom.
K testeninam ponudimo solato.