Toskanska kruhova solata
Pinjole imajo podobno hranilno sestavo kot drugi oreški in vsebujejo zelo veliko vitamina E.

Čas priprave: 15 min, 30 min mariniranja
Količina: 4 osebe
Ogljikovi hidrati (na osebo): 30 g |
Na odraslo osebo:
- 30 g ogljikovih hidratov
- 7 g beljakovin
- 3 g vlaknin
- 16 g maščob (od tega 2 g nasičenih)
- 444 mg natrija
- 282 kcal/1179 kJ
Potrebujete
- 1/2 chiabatte, narezane na koščke, velike za grižljaj
- 45 g pinjol
- 6 na večje koščke narezanih jajčastih paradižnikov
- 1/2 na večje koščke narezane kumare
- 2 žlici odcejanih kaper
- 1 na tanke rezine narezana rdeča čebula
- 2 žlici sesekljanega zelenega peteršilja
- 12 črnih oliv
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlica rdečega vinskega kisa
- sol
- poper
Priprava
- Koščke chiabatte zložimo v eno plast na plitev pekač in jih 1-2 minuti pečemo pod segretim žarom, da enakomerno pozlatijo. Vmes jih obračamo.
- Pinjole stresemo v ponvico in jih na močni vročini pražimo 1-2 minuti, da se rahlo opražijo.
- Vse druge sestavine damo v večjo skledo, dodamo kruh in pinjole ter rahlo zmešamo. Solato pustimo stati 30 minut, da se razvijejo vsi okusi.