Toskanska kruhova solata

Pinjole imajo podobno hranilno sestavo kot drugi oreški in vsebujejo zelo veliko vitamina E.

Čas priprave: 15 min, 30 min mariniranja
Količina: 4 osebe

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 30 g


Na odraslo osebo:

  • 30 g ogljikovih hidratov
  • 7 g beljakovin
  • 3 g vlaknin
  • 16 g maščob (od tega 2 g nasičenih)
  • 444 mg natrija
  • 282 kcal/1179 kJ

Potrebujete

  • 1/2 chiabatte, narezane na koščke, velike za grižljaj
  • 45 g pinjol
  • 6 na večje koščke narezanih jajčastih paradižnikov
  • 1/2 na večje koščke narezane kumare
  • 2 žlici odcejanih kaper
  • 1 na tanke rezine narezana rdeča čebula
  • 2 žlici sesekljanega zelenega peteršilja
  • 12 črnih oliv
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlica rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Koščke chiabatte zložimo v eno plast na plitev pekač in jih 1-2 minuti pečemo pod segretim žarom, da enakomerno pozlatijo. Vmes jih obračamo.
  2. Pinjole stresemo v ponvico in jih na močni vročini pražimo 1-2 minuti, da se rahlo opražijo.
  3. Vse druge sestavine damo v večjo skledo, dodamo kruh in pinjole ter rahlo zmešamo. Solato pustimo stati 30 minut, da se razvijejo vsi okusi.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Solate
Viri: