Začinjene krompirjeve rezine z omako

Čas priprave: 20 min
Čas pečenja: 30 min

 Ogljikovi hidrati (porcija):  41 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 41 g ogljikovih hidratov
  • 5 g vlaknin
  • 5 g beljakovin
  • 5 g maščob
  • 223 kcal

Potrebujete:

  • 8 krompirjev za pečenje, narezanih na rezine
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica mlete rdeče paprike

Zeliščna omaka s česnom:

  • 200 g kremnega sira
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 1 žlica sveže in sesekljane mete
  • šopek svežega in sesekljanega česna

Začinjena paradižnikova omaka:

  • 400 g nasekljanega paradižnika
  • 1 čili
  • 1 zdrobljen strok česna
  • šopek svežega in sesekljanega koriandra

Priprava

  1. Segrejte pečico na 200 ºC. 
  2. Krompirjeve rezine stresite v vrelo vodo in jih pustite počasi vreti 5 min. Nato jih osušite in položite na pekač.
  3. Zmešajte olje in papriko ter z mešanico premažite krompir. Postavite v pečico in pecite 20-25 minut, dokler krompir ne dobi zlate barve in hrustljavo skorjo.
  4. Omake pripravite tako, da vse sestavine zmešate med sabo in jih solite po okusu.
  5. Pečen krompir ponudite z omako.

Namesto kremnega sira lahko uporabite jogurt.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Brezmesne jedi