Dušeno rdeče zelje s kostanjem
Tipična jed za Martinovo nedeljo.
Čas priprave: 50 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 11 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 44 g ogljikovih hidratov
- 4 g beljakovin
- 4 g vlaknin
- 7 g maščob
- 847 mg kalija
- 3 mg železa
- 279 kcal / 1166 kJ
Potrebujete (za 4 osebe)
- 700 g rdečega zelja
- 1 srednje debelo čebulo
- 10-12 kostanjev
- 1 dcl vina
- 2 žlici olja
- 2 čajni žlici sladkorja
- kumina
- kis
- sol
Priprava
- Zelje očistimo, izrežemo kocen ter ga narežemo na drobne rezance.
- Na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo seseklano čebulo, in ko ta zarumeni, dodamo še zelje, kumino in dolijemo vino. Dodamo še surov olupljen kostanj in dušimo.
- Neprestano mešamo, po potrebi dolijemo še vino.
Jed je lahko priloga k pečenki.