Dušeno rdeče zelje s kostanjem

Tipična jed za Martinovo nedeljo.

Čas priprave: 50 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 11 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 44 g ogljikovih hidratov
  • 4 g beljakovin
  • 4 g vlaknin
  • 7 g maščob
  • 847 mg kalija
  • 3 mg železa
  • 279 kcal / 1166 kJ

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 700 g rdečega zelja
  • 1 srednje debelo čebulo
  • 10-12 kostanjev
  • 1 dcl vina
  • 2 žlici olja
  • 2 čajni žlici sladkorja
  • kumina
  • kis
  • sol

Priprava

  1. Zelje očistimo, izrežemo kocen ter ga narežemo na drobne rezance.
  2. Na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo seseklano čebulo, in ko ta zarumeni, dodamo še zelje, kumino in dolijemo vino. Dodamo še surov olupljen kostanj in dušimo.
  3. Neprestano mešamo, po potrebi dolijemo še vino.

Jed je lahko priloga k pečenki.

Save

Save

Save

Save

Save

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: