Božični puding

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 75 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 22  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 22 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 10 g sladkorjev
  • 3 g maščob
  • 130 kcal

Potrebujete (8 porcij):

  • 25 g suhih sliv
  • 25 g rozin
  • 10 g mešanih lupinic (limona, pomaranča)
  • 1 žlica mletega cimeta
  • 1/2 žlice mletih klinčkov
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 1/2 žlice olja
  • 10 g celih mandljev
  • 20 g kandiranih češenj
  • 1 manjša banana
  • 1 naribano jabolko
  • 1 manjše naribano korenje
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 30 g polnozrnate moke
  • pecilni prašek
  • sok 1 pomaranče
  • sok 1 limone
  • 10 g sončničnih semen
  • 10 g bučnih semen

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC in vanjo postavite posodo ali pladenj, v katerega boste lahko naložili modele za puding.
  2. Suho sadje in začimbe dajte v posodo ter jih med seboj dobro premešajte ter dodajte 50 ml vrele vode. Pokrijte in pustite stati 15 minut.
  3. Modele za puding premažite z oljem ter na dno vsakega modela zložite češnje in mandlje. 
  4. v posebni posodi pretlačite banano ter ji dodajte jabolko, korenje, ovsenih kosmičev, moke, pecilni prašek, sok limone in pomaranče in semena.
  5. Dodajte sadje, začimbe in vodo, v kateri ste jih namakali. Vse skupaj dobro premešajte. Maso naložite v modele.
  6. Vsak model pokrijte s peki papirjem, folijo in vse dobro zatesnite. Modele za puding položite na v 5 cm vode, ki ste jo vlili v posodo oz. pladenj (bain-marie / vodna kopel) in pustite, da se peče 1 uro.
  7. Modele vzemite iz vodne kopeli ter jih pokrite pecite še 10 minut. 
  8. Postrezite ohlajene.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice